dunszt.sk

kultmag

Elveszettnek hitt dalt jelentet meg a Rolling Stones

A sokáig elveszettnek hitt és elfeledett dalt, amely a Scarlet címet viseli, a banda még 1974 októberében vette fel Jimmy Page-dzsel, a Led Zeppelin gitárosával, akinek lánya ihlethette a zeneszám címét is. A kritikusok szerint a dal éppolyan vad és explicit, mint minden Rolling Stones-szám, ami ebben az időben született.

Scarlet most az 1973-as Goats Head Soup album delux verzióján jelenik meg. Az eredeti album, amelyet Jamaicán vettek fel, és amely az Angie című slágert is tartalmazza, sokak szerint nem volt olyan átütő erejű, mint az azt megelőző Let It Bleed, Sticky Fingers vagy az Exile on Main St, bár Mick Jagger elmondása szerint a banda igazán keményen dolgozott rajta.

A szeptember 4-én megjelenő delux albumon a Scarlet mellett két másik, eddig szintén meg nem jelent szám – a Criss Cross és az All the Rage –, valamint a Brussels Affair című élő lemez is szerepel.

A rajongók valószínűleg izgatottan várják az újdonságot, amely a 2005-ös Bigger Bang óta az első, eredeti anyagot tartalmazó album lesz, és amelyből már ízelítőt is kaphattunk, áprilisban ugyanis megjelent róla a Living in a Ghost Town című dal.

Az eredeti cikk itt érhető el.

Kiemelt kép forrása: Pinterest

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket