dunszt.sk

kultmag

Danny Trejo, a legtöbbször megölt színész Hollywoodban

Hosszú, sötét, lófarokba kötött haj, teletetovált felsőtest, karakteres arc – még ha sokan talán nem is ismerik Danny Trejo nevét, jellegzetes külsejét látva azonnal tudjuk: ő az a színész, aki a filmekben mindig fegyverrel járkál, és magányos rosszfiúként vagy bandatagként a film végére szinte biztos, hogy halott lesz.

Bár sokan viccként szokták emlegetni ezt a tényt, egy kutatás valóban megállapította: a 76 éves színész sokkal többször halt meg a filmvásznon, mint kollégái.

Trejo, aki nemrég megjelent dokumentumfilmje kapcsán mesél életéről, nevetve emlékezik vissza pályája kezdetére, amikor külseje és jelleme miatt szinte kizárólag csak elítélteket testesített meg. A szerepek nem is álltak távol a valóságtól: színészi karrierje előtt Trejo jól ismert lakója volt több kaliforniai börtönnek.

A hatvanas évek Kaliforniájában a kamasz Trejo kemény drogokon élt, és többször is járt börtönben különböző bűncselekmények, többek között fegyveres rablás miatt. A hírhedt San Quentin állami börtönben bokszbajnok lett, de megfordult a Soledad és Folsom börtönökben is. Az Inmate # 1: The Rise of Danny Trejo (Az első számú elítélt: Danny Trejo felemelkedése) című dokumentumfilmben a színész arról is mesél, milyen érzés volt hosszú évek után visszamenni ezekre a helyekre, és érezni azt a félelmet és szorongást, amit annak idején ő is átélt.

Elmondása szerint azonban attól a pillanattól kezdve, hogy elhatározta, új életet kezd, egy pillanatra sem adta fel. Mára világszerte ismert színész lett, de saját szavai alapján soha nem a díjakban mérte a sikert, hanem abban, hogy jó érzéssel kel-e reggelenként. Trejo sikerével és történetével azoknak a hozzá hasonló fiataloknak szeretne példát mutatni és erőt adni, akik úgy gondolják, az életük vakvágányra került.

Az eredeti cikk itt érhető el.

Kiemelt kép forrása: Pinterest

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket