dunszt.sk

kultmag

Új összművészeti fesztivál a Dunakanyarban

Július 23. és 26. között kerül megrendezésre az első Major Feszt Verőcén – közel 50 programmal, színházi előadásokkal, irodalmi műsorokkal, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják a szervezők a kultúrára éhes közönséget aVölgy Majorban.

A Major Feszt ötletgazdája és művészeti vezetője Gémes Antos színművész, aki barátaival, Kóbor Tamás operaénekessel és Pál Kornéllal, a verőcei Fehér Hattyú Fogadó ügyvezetőjével együtt bukkant rá a Völgy Major területére – ez a több hektáros birtok egy igazi „béke völgye”, tökéletes helyszíne e kicsiny és barátias fesztiválnak.  

A fesztivál műsorfolyamának origója a színház – a színházi előadások és irodalmi programok mellett a zenei programot is zömében olyan fellépők alkotják, akik a színház világához is szorosan kötődnek. Elek Ányos és Veled Kerek csapata egész nap gyerekfoglalkozásokkal és –előadásokkal szórakoztatja a legkisebbeket, amíg a szülők kultúrát és hideg sört fogyasztanak, esténként pedig a zene veszi át a főszerepet. A szervezők kifejezetten figyeltek arra a program összeállításakor, hogy minimális legyen az átfedés az előadások és koncertek között.

A színházi és zenei programokon túl slam poetry, workshopok, verőcei irodalomtörténeti séták, kiállítások és esti bulik várják a látogatókat. 

A részletes program ide kattintva érhető el.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket