dunszt.sk

kultmag

Hamarosan a mozikban a A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok

Július 30-tól érkezik a hazai mozikba A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat legújabb epizódja, amelyben ötven, a nagyközönség által sosem látott, magángyűjteményekből származó impresszionista remekmű tárul fel.

Hogy látták az impresszionisták a világot? Milyen volt a kapcsolatuk az általuk megteremtett festőtechnikákkal, a színek, a fény és a formák világával, amelyek életre keltek ecsetvonásaik nyomán? Milyen reakciókat váltott ki a munkásságuk? Hogyan váltak mindössze pár év alatt kritikusok és a közönség által elutasított páriákból minden idők egyik legnépszerűbb művészeti irányzatának képviselőivé?

A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok című olasz ismeretterjesztő film ezekre a kérdésekre keresi a választ: a mozgalom által elindított művészeti forradalom történetét meséli el ötven, a nyilvánosság elől korábban elzárva tartott, rendkívül értékes festményt bemutatva, amelyek 2019 októberétől a római Palazzo Bonaparte kiállításának részei.

„A kiállítás anyagát intim vallomásként kezeltük, hogy felfedhessük az impresszionisták titkát. A film készítése során igyekeztünk olyan tereket és háttereket létrehozni, melyek az eredeti helyszínek atmoszféráját idézik meg, filmünk főszereplőivé így maguk a festmények váltak.” – mesélt művészi koncepciójától Daniele Pini, a film rendezője.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket