dunszt.sk

kultmag

Milyen sorozatokat várhatunk augusztusban?

Bár tombol a nyár, és ezért a legtöbben víz mellett töltik a szabadidejüket, augusztusban is várhatóak olyan sorozatok, amelyek miatt érdemes a négy fal között maradni.

Számos újdonság és bejáratott kedvenc közül válogathatunk a műfajok színes palettáján. Az akciós-összeesküvés-elméletes kategóriában például itt van a The Fugitive (A szökevény), amely a Quibin induló új sorozat. Főhőse, Mike Russo egy átlagember életét éli, mígnem Los Angeles egyik metrószakaszán bombatámadás túlélője lesz, és kisvártatva még ennél is nagyobb sokkot kell átélnie: minden jel és bizonyíték arra utal, hogy ő volt a merénylet elkövetője. Hogy bizonyítsa ártatlanságát és tisztára mossa a nevét, szökni kényszerül. A The CW-n induló Coroner (A halottkém) főhőse, Jenny Cooper a rendőrséggel együttműködve Toronto rejtélyes bűneseteinek áldozatait vizsgálja. Cooper tudja: minden lényegtelennek tűnő karcolás fontos lehet a gyilkosságok felgöngyölítésében.

Fantasy-horror kategóriában ígéretes az HBO újdonsága, a Lovecraft Country, amely Matt Ruff azonos című regénye alapján készült, és melyben Atticus Black nekivág az ötvenes évek Amerikájának, hogy megtalálja elveszett apját, és közben felvegye a harcot a tomboló rasszizmussal és az útjába kerülő gonosz lelkekkel. A Five Bedrooms (Peacock) öt főszereplője egymásnak teljesen idegen, mígnem egy esküvőn a szingli asztalnál találkoznak, és hosszas beszélgetés, valamint jó pár ital után elhatározzák, összeköltöznek egy közös házba. Humoros helyzetekből a Peacockon induló Hitmen című sorozatban sem lesz hiány. Fran és Jamie, a két jó barát bérgyilkosságból tartja fenn magát, munkájukat azonban nem azzal a profizmussal és szenvtelenséggel végzik, amit egy vérbeli bérgyilkostól várnánk.

A Netflix sikersorozatai közül augusztusban folytatódik a Lucifer az Újvilágban (Lucifer), amely Lucifer Morningstar, a letaszított angyal Los Angeles-i életét követi nyomon. Miközben élvezi a földi életet, Lucifer egy gyilkosság megoldásában is segédkezik. Fordulatokban és meglepetésekben gazdagnak ígérkezik A nyílt tenger (High Seas) harmadik évada is. Folytatódnak az Európából Dél-Amerika felé tartó óceánjáró utasainak kalandjai. Titkok, összeesküvés, menekülés és egy nagy rejtély: ki ölte meg a férfit, aki nem szerepelt az utaslistán és akire az utasok közül sem emlékezett senki. Szintén a harmadik évaddal jelentkezik A gyilkos eső (The Rain). Folytatódik a testvérpár útja, miután egy rejtélyes eső következtében megtizedelődött Skandinávia lakossága. A maradék ember megmentése érdekében Rasmus, a különleges képességeket kapott fiú mindenkit meg akar fertőzni azzal a vírussal, amely által ő is ilyen lett, testvére, Simone azonban reménykedik, hogy létezik másfajta gyógyír is.

Kiemelt kép forrása: Pinterest

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket