dunszt.sk

kultmag

Jubilál a párkányi fORMA fEST!

Kerekes Band, Jóvilágvan, Rage Against The Machine tribute koncert a Subscribetól, irodalom, színház és kígyórajzolás a legfORMÁSABB fesztiválon, a párkányi Duna-parton. A csodás panoráma mellett minőségi alternatív zenék, közösségi tábortűz, kézműves foglalkozások, útibeszámoló és felvidéki sci-fi vár minden érdeklődőt a X. fORMA fEST-en!

A párkányi Jóvilágvan zenekar tizedszer rendezi meg alternatív minifesztiválját, teret adva a mainstream helyett a minőségi, mondanivalóval is bíró zenéknek, s ezek mellett más művészeti ágakat is megszólít. Megcsodálhatjuk Izrael Ráchel és Guzsák Klaudia grafikáit, Pintér Renáta és Gocník Barbara installációit. Péntek este (augusztus 7.) 18 órától az akkorra már kétkötetes Mucha Dorka és a József Attila-díjas Hizsnyai Zoltán írói világába kukkanthatunk be. Este a Mayberian Sankülotts, az idén 25. éves, kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band, és a sámán-transz-folk fiatal felvidéki képviselője, a Varkocs ad koncertet, éjfél után pedig Vinnie Lonely pörgeti a lemezeket.

A szombati nap (augusztus 8.) a már hagyományos kígyórajzolással veszi kezdetét, amin a fesztiválozók és kisgyermekes családok rajzolnak krétakígyót a Mária Valéria hídra. Az akció 14:30-kor indul a híd esztergomi hídfőjétől. Krétát és frissítőt a szervezők biztosítanak. A hídon áttekeregve kézműves foglalkozások várják a kicsiket, Szebellai Mátyás útibeszámolóját hallgathatjuk meg 10 hét afrikai kalandjairól, majd Matusek Attila előadásában színházi előadáson is részt vehetünk. A Pillanat, amely kilóg az időből, egy felvidéki sci-fi Majorán Hektor fizikusról, aki egyedül marad a Földön, miután a föld lakossága és minden élő szervezet egy szempillantás alatt teledeportál egy másik bolygóra. A szombati koncertélményekről a Gorlo Volka, a fesztivált rendező Jóvilágvan és a Subscribe gondoskodnak, utóbbi Rage Against The Machine dalokat ad majd elő. A hajnalba a Pleasure Voyage live setje simít majd bele.

„Nagyon fontosnak tartottuk, hogy a koronavírus sújtotta zeneipart támogatva olyan fellépőknek adjuk lehetőséget, akik valóban minőségi zenét alkotnak. Kifejezetten célunk volt, hogy fellépőink és előadóink között a lehető legtöbb felvidéki legyen, hiszen most nekünk kell egy közösségként kiállnunk hazai művészeink mellett, fellépési lehetőségeket biztosítani számukra, hogy átvészeljék ezt az anyagilag nehezebb időszakot” – húzta alá Bokor Réka, főszervező.

Az eseményre jegyek a helyszínen válthatók. A kétnapos jegy (péntek, szombat) 12€, a napijegy 10€.

Péntek:

17:30 megnyitó
18:00 Mucha Dorka – Hizsnyai Zoltán – irodalmi kerekasztal
20:00 – 21:30 Mayberian Sansküllots koncert
22:15 – 23:45 Kerekes Band koncert
00:15 – 01:15 Varkocs koncert
01:15 – 03:00 Vinnie Lonely – dj live set

Szombat:

14:30 – 15:45 kígyórajzolás a hídon
15:00 – 17:00 kézműves foglalkozások
16:10 – 16:55 Szebellai Mátyás: Kalandjaim Afrikában – útibeszámoló
17:00 – 18:00 Színházi előadás: Pillanat, amely kilóg az időből, előadja: Matusek Attila
18:30 – 20:00 Gorlo Volka koncert
20:15 – 21:45 Jóvilágvan koncert
21:45 – 22:15 „Fél óra slam poetry”
22:30 – 00:00 Rage Against The Machine tribute koncert a Subscribe zenekar tolmácsolásában
00:00 – 03:00 Pleasure Voyage dj live set

További információk az esemény Facebook oldalán.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket