dunszt.sk

kultmag

Nemzetközi filmzeneszerző verseny

Másodszorra ír ki nemzetközi filmzeneszerző versenyt a Pannónia Stúdió, a filmzenékre szakosodott, nemzetközileg elismert – többek között hollywoodi filmeken is dolgozó – Inspired Symphony zenekarral együtt

Az első ilyen versenyre 2018-ban 129 zeneszerző jelentkezett a világ minden tájáról (a sajtóanyag Portugáliát, Argentínát, Szíriát és Taiwant is említi), és hasonló érdeklődés várható most is. A feladat: a Kincsem egy, a honlapról letölthető jelenetéhez zenét írni, mégpedig olyat, ami „egyedi megoldásokkal ötvözi a szimfonikus megszólalást és a modern elektronikus hangzásokat”. Demóanyag mellett kidolgozott kottát is mellékelni kell a jelentkezéshez. A jelentkezési határidő október 31., a pályázat kiírása, teljes dokumentációja megtalálható a Pannónia Stúdió honlapján.

A zsűriben fele-fele a magyar és az amerikai szakemberek aránya. Hazai részről a Kincsem zeneszerzője Hrutka Róbert és a film rendezője, Herendi Gábor, valamint Balázs Ádám lesz a bíráló. Ott lesz a zsűriben az előző verseny 1. helyezettje, Michael D. Simon, valamint Chris Bacon (Men In Black: International, Avengers: Age of Ultron; Emmy-jelölés a Smash és a Bates Motel sorozatokért) és Del Spiva (zenei szerkesztő többek között Ridley Scott filmjeiben). Valamint közönségszavazás is lesz: november 20. és 28. között felkerül a Pannónia Stúdió honlapjára a tíz legjobbnak ítélt kompozíció.

A verseny összdíjazása 10 ezer euró; az első helyezett két óra, a második-harmadik egy-egy óra hangfelvételt nyert a Pannónia Stúdióban az Inspired Symphony zenekar közreműködésével. Erről az első és második helyezettel werkfilm is készül, illetve a Pannónia Zeneszerző 2020 díj mellé az első helyezettnek egy riport elkészítése is jár. A stúdió partnere az Artisjus és a Nemzeti Filmintézet is.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket