dunszt.sk

kultmag

A 10 éves Amoeba koncertje a Trafóban

Október 3-án, szombaton 20 órától a Trafó Nagytermében ad születésnapi koncertet az Amoeba Band. Az elmúlt évtized legjobb dalai mellett a készülő nagylemezből is mutatnak ízelítőt. Előzenekar a The Hybrid Drummer, a koncert vendégei Ponza és Balek MC lesznek.

Magyarország legfoglalkoztatottabb underground bandája 2010-ben alakult, s azóta a future-groovemaster-neosoul hangzások élharcosaként nem is nagyon állt le, még ha egyeseknek ez a benyomása is támadhatott a felőlük fújdogáló csendes szelek hallatán.

A tagok, Sabák Péter, Boros Levente, Sági Viktor és Bognár Szabolcs valójában az előző nagylemez óta side- és egyéb zenei projektekkel is foglalkoztak, így a színfalak mögött tovább forogtak a kerekek. Időközben viszont kiszállt Bognár Szabi, és a helyére érkezővel kapcsolatban megfogalmazódott, hogy jó lenne, ha a stílusával – a szó jó értelmében – diszkósabb vonalat is be tudnának emelni a hangzásba. Az érkező Molnár Bence lett, aki a Jazzbois projektből magával hozta Czirják Tamást is, így a zenekar ötfősre hízott.

Az Amoeba rendszeresen fellépett a Trafóban az Országos Slam Poetry Bajnokság döntőjének kísérő zenekaraként, 2012-ben pedig az egyedülálló dobfenomén és zenekara, Chris Dave and the Drumhedz előtt játszottak a Nagyteremben. Most először adnak azonban itt egész estés koncertet. Magyarország elsőszámú funk-soul-brokenbeat-zenekara készülő új nagylemezét már disco hatásokkal is gazdagítja, amely anyagból ezen a születésnapi koncerten hallhatunk pár dallamot.

Az est hangulatát Jancsovics Máté The Hybrid Drummer formációja alapozza meg: az elektronikus zene különböző műfajait élő hangszerekkel viszi színpadra. Ennek legfontosabb eszköze a hibrid dobfelszerelés, amely akusztikus dobok és elektronikus kütyük vegyítéséből áll, így képes a producerek által készített modern zenei hangzást visszaadni. Szóló performanszával stílusokon átívelő utazásban lehet részünk a traptől a technon át a drum and bassig.

A járványügyi óvintézkedések miatt a Trafó ültetős formában rendezi meg a koncertet, limitált nézőszámmal. A maszk viselete a koncert alatt is kötelező. A szervezők az előzetes, online jegyvásárlást ajánlják, az e-ticketet nem szükséges kinyomtatni, elég bemutatni telefonon. A Trafó kávézója, a Trafik az előírásoknak megfelelően a koncert után 23 óráig üzemel.

Az esemény Facebook oldala

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket