dunszt.sk

kultmag

Karácsonyi ajándék a Netflixtől – George Clooney: The Midnight Sky (Éjféli égbolt)

Londoni Filmfesztiválon online adott interjújában a híres színész új filmje mellett arról is beszélt, hogy napjainkat nem csak a koronavírus nehezíti, de a harag és a gyűlölet is egyre nagyobb mértékben van jelen a világban.

Clooney elmondta, hogy a The Midnight Sky (Éjféli égbolt) forgatásának kezdetekor még nem gondolta, hogy ennyire aktuális lesz a film témája, mely egy intim történet arról, mire képes az emberiség magával szemben.

A film Lily Brooks-Dalton Good Morning, Midnight (2016) című regényéből készült – a forgatókönyvet Mark L. Smith írta. Clooney mellett Felicity Jones a másik főszereplő, de David Oyelowo, Kyle Chandler, Tiffany Boone, Demián Bichi és Caoilinn Springall is szerepet kaptak az alkotásban. A The Midnight Sky zenéjét a kétszeres Oscar-díjas Alexandre Desplat szerezte.

Az előzetes alapján igazán izgalmas történetre számíthatunk, melyben Clooney az Északi-sark környékén a lányával magányosan élő tudóst, Augustine Lofthouse-t alakítja – egy rejtélyes katasztrófa után több űrhajóst is próbál megakadályozni abban, hogy visszatérjenek a Földre, mivel az teljes mértékben lakhatatlanná vált. Az 59 éves színész karaktere az apokalipszis után az idővel versenyt futva próbál megmenteni egy csapatnyi embert, akik semmit sem sejtenek a bolygónkat ért természeti csapásról.

Az interjúban Clooney beszélt arról is, hogy mennyire fontos a kormányt ellenőrizni, és számon kérni a döntéseit. Úgy gondolja, hogy a társadalom sérülékeny, és az emberek szabadságával nem szabad hazardírozni. Kifejtette továbbá a Trumpról alkotott véleményét is, miszerint az emberek félrevezetésében az amerikai elnöknek nagy szerepe van.

A média befolyásának kapcsán megemlítette újságíró édesapját, aki a múltban a televíziónál dolgozott – Clooney szerint a médiában figyelhetőek meg a legnagyobb változások. Az első általa rendezett filmek közül a Jó estét, jó szerencsét! (2005) című fekete-fehér, 1950-es évekbe helyezett játékfilm is ezt a tematikát dolgozza föl. A színész hangsúlyozta: „a tények elferdítését büntetni kéne”.

A streaming-szolgáltató a film premierjét december 23-ra tervezi.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket