dunszt.sk

kultmag

Milyen sorozatokat várhatunk novemberben?

Színes kínálatra számíthatunk ebben a hónapban (is). A legnagyobb szenzáció talán Az Úr sötét anyagai (His Dark Materials) lesz, amelynek második évada az HBO-n indul. A nagy sikerű fantasy-sorozat várva várt folytatása Lyráról, a bátor és különleges erővel rendelkező árva kislányról és az ő párhuzamos világairól szól.

Hasonlóan sok rajongóval rendelkezik a veteránnak számító Feketelista (The Blacklist) is, amelynek nyolcadik évada is sok izgalmas nyomozást és fordulatot ígér. Az alaptörténet szerint Raymond Reddington, az ügynökből lett agyafúrt bűnöző felajánlja az FBI-nak, hogy segít kézre keríteni más rosszfiúkat, de az egyetlen, akivel hajlandó kommunikálni, a kezdő profilozó, Elizabeth Keen. Történelmi kategóriában sokak kedvence, A korona (The Crown) indul negyedik évadával a Netflixen. A sorozat II. Erzsébet uralkodását mutatja be a királyi család magánéletében történt változások és a történelmi események tükrében.

A „szellemes” történetek kedvelői számára érdekes újdonság lehet a Paranormális esetek (Paranormal) a Netflixen. Főhőse, Refaat Ismail a tudomány embere. Hematológusként nem is tehet másként, amikor azonban számára is érthetetlen módon paranormális jelenségeket kezd észlelni, elhatározza, hogy utánajár azok okának. Akció és összeesküvés várható három, szintén új sorozattól: a Roadkill-t (PBS) Hugh Laurie neve fémjelzi, aki Peter Laurence, a nagy hatalmú politikus bőrébe bújik, hogy bemutassa a karizmatikus viselkedésének és határt nem ismerő hatalomvágyának köszönhetően magasra emelkedett egyént, valamint azt, hogy a hatalommal sok veszély és még több ellenség is jár együtt. A másik sorozat, Alex Rider (IMDB TV) címszereplője egy átlagos tinisrác, egészen addig, amíg egy szupertitkos kémiskolába nem kerül, hogy kiképezzék nagybátyja gyilkosainak a felderítésére. Jellegében kicsit más a harmadik, Midász követői (The Minions of Midas) című sorozat, amely Jack London novellája alapján készült és a nézők a Netflixen láthatják. Napjaink Madridjában játszódik és egy gazdag üzletembert mutat be, akit egy rejtélyes szervezet kezd zsarolni.

Folytatódik a nagy sikerű sorozat, a Rólunk szól (This Is Us) is, amelyből nem hiányzik a dráma, sem a könnyedség, valamint a végtelen őszinteség az élet dolgaival kapcsolatban. Szintén érzelmi hullámvasútra ül fel a Two Weeks To Live (HBO MAX) főhőse, Kim is, aki tizenöt évvel apja halála után elindul, hogy megtalálja a felelősöket.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket