dunszt.sk

kultmag

„Nincs és ne is legyen”

Októberben elindult a Nincs online folyóirat, ami egyetemisták írásait gyűjti össze. Az egyik főszerkesztővel, Oláh Péterrel beszélgettem a platform indulásáról.

Amikor megláttam az oldalt, sok ismerős nevet fedeztem fel a Sárvári Irodalmi Táborból. Ez egy közös projekt, vagy valami egészen más?

Valami egészen más. Amikor először beszélgettünk róla veled, még oldal sem volt, de kellettek anyagok az induláshoz. Emlékszem, rengeteg embernek írtam akkor, hogy küldjenek szöveget, és szerencsére küldtek, azóta van honlap is. Abból a szempontból is más, hogy akikkel szerkesztjük a lapot, velük egy egyetemre járunk, a Károlira, mindannyian magyar szakra.

Úgy említetted, hogy: „Nincs még egy ilyen jellegű platform, amelyik így kihasználná a vizualitást.” Honnan jött az alapkoncepció, hogy így ötvözzétek a képzőművészetet az irodalommal?

Nekem lázálmom volt, hogy legyen egy képzőművészetis alkotás és azon legyen a folyóirat.

Miért pont Nincs?

Alexanderrel, az egyik főszerkesztő-társammal beszélgettünk, hogy alig tudunk valamit az emberekről a kreatív írás specializáción, és kéne valamilyen közösségi platform, ahol tudunk egymásnak segíteni. Eldöntöttük, hogy lesz, és mögöttünk volt már a teljes Szvoren Edina-életmű, mondtam Alexnek, hogy legyen ez: „Nincs és ne is legyen”. Erre Alex csak annyit mondott, hogy akkor legyen Nincs – hát így.

A Nincs online folyóirat elérhető itt.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket