dunszt.sk

kultmag

Francis Ford Coppola: A szépség nem a filmekben, hanem az azokat néző emberekben van

A 81 éves filmrendező legenda folyamatosan alkot, újragondol, tervez, tele van ötletekkel. Nagy klasszikusa harmadik részének, A Keresztapának az újravágott kiadását december elejétől vetítik a mozikban, DVD-n és Blu-ray-en pedig december 8-án jön ki. Ennek kapcsán elmondta, hogy úgy érzi, ezzel a lépéssel pontot tett a trilógiája végére. „A film jogai a Paramounthoz tartoznak, nem hozzám, ezért lehet, hogy még további filmeket akarnak belőle készíteni. Én elkészítettem a magam trilógiáját, és ezzel lezártnak tekintem a történetet“ – mondja.

Coppola beszélt a filmkészítésről, amely szerinte egy nagyon nehéz folyamat, és a végén – függetlenül a fogadtatástól – mindig megkönnyebbülést érez. A film a rendező szerint egy illúzió, amelynek a lényege egy nagy paradoxon: érzelmeket közvetít és vált ki az emberekből, amelyek azonban nem a vásznon vagy a színészekben vannak, hanem az emberekben, a filmek csak a bennük rejlő szépséget hozzák felszínre.

A világhírű rendezőt elmondása szerint minden érdekli – a környezet, a Föld és az emberiség jövője, és maga a jövő mint olyan is. Szeretne még egy filmet készíteni a jövőről, hogy megmutassa egy szép jövő vízióját a világ gyerekeinek. „Megmutatni, hogy a menny itt van a Földön, mert szerintem tényleg így van“ – fejezi be Coppola.

A teljes interjú itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket