dunszt.sk

kultmag

Stephen King: Végítélet – a hollywoodi siket művészek bojkottálják a CBS minisorozatát

A hollywoodi siket emberek közösségének tagjai bojkottálják a CBS új minisorozatát, miután kiderült, hogy nem siket színészt választottak egy siket szerepre. A sorozat Stephen King: Végítélet (The Stand) című könyve alapján készült.

A közösség nemtetszését levélben fejezte ki, amiért Henry Zaga kapta Nick Andros szerepét. A levelet több mint hetvenen írták alá.

Bár a CBS állítólag szeretett volna siket színészeket is kipróbálni, a közösség szerint szó se volt erről, szerintük „egyetlen siket színészt se hívtak be meghallgatásra. Siketnek lenni nem egyenlő azzal, hogy az ember nem hall. Sokkal több annál.”

A Hollywood Reporter szerint a CBS próbál találkozni a siket művészek ottani közösségével és igyekszik megoldani a problémát.

Múlt januárban Jameela Jamil, a The Good Place című sorozat szereplője, aki bár siketen született, egy műtéttel visszanyerte hallását, visszautasított egy siket nő szerepét, mert úgy érezte, már nem ő a megfelelő alany rá.

„Azt feleltem, nem lenne helyénvaló, ha én kapnám a szerepet, és hogy egy nagyszerű siket színésznő sokkal alkalmasabb lenne rá. Szerintem nem szabad hagynunk, hogy a kapzsiságunk eluralkodjon rajtunk a szerepeket illetően, és inkább teret kell teremtenünk, ahelyett, hogy elfoglalnánk” – mondta a színésznő.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket