dunszt.sk

kultmag

Önfagyasztó békák és megközelíthetetlen szigetek: David Attenborough ismét a lenyűgöző természet nyomában

David Attenborough legújabb dokumentumfilm-sorozata, az Egy tökéletes bolygó (A Perfect Planet) a világ legkietlenebb és egyszersmind legcsodálatosabb tájaira repíti a nézőket – írja a The Guardian. Természettudósokból, kutatókból és technikai szakértőkből álló csapata több mint négy éven keresztül forgatta a sorozatot, és ez idő alatt bejárta a Föld legegyedülállóbb helyeit.

Az állatok és növények érintetlen világának bemutatásán kívül a sorozat az emberiséggel és annak természetre gyakorolt hatásaival is foglalkozik. A készítők elmondása szerint az Egy tökéletes bolygó összeállításakor egy kicsit más eljárást alkalmaztak, mint az eddigi filmeknél. Szerették volna fokozatosan összekötni a pontokat, hogy a nézőknek – reményeik szerint – a sorozat végére legyen egy komplex képük a világunkról.

A stáb tagjai azon felül, hogy értékes és fontos munkát végeztek, azt is élvezték, hogy olyan természeti csodákat láthattak és tapasztalhattak, amelyeket előtte és valószínűleg utána sem fognak soha. Ilyen volt a karácsony-szigeti hegyi rákok „tánca“, az Indiai-óceánban elterülő Aldabra-sziget óriás teknősei, vagy a Falkland-szigeteken élő békák, amelyek extrém hidegben nem hibernálják magukat, hanem megfagynak, majd kiolvadás után életre kelnek.

Az Egy tökéletes bolygó január 3-án kezdődik a BBC One csatornán.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket