dunszt.sk

kultmag

Ismét leáll Hollywood nagy része, a Netflix is szünetelteti munkálatait

Tavaly tavasszal, a koronavírus-járvány első hulláma alkalmával a filmgyártás néhány hónapra gyakorlatilag teljesen leállt, az enyhülő helyzetben hozott intézkedések és a kialakuló protokoll azonban lehetővé tette, hogy nyáron ismét foroghassanak a kamerák. Most azonban Los Angelesben újra igen magas a fertőzöttek száma, így a legtöbb stúdió, köztük a Netflix is a leállás mellett döntött.

A szünet időtartama még nem dőlt el, a produkciók nagy része kezdetben egy-két héttel számol. A legnagyobb streaming-szolgáltató szünetelteti többek között az Együtt a nagycsalád, illetve jó néhány reality készítését is. December óta áll a The Gray Man forgatása, ez azért is órási gond a Netflixnek, hiszen ez az eddigi legdrágább produkciójuk, a rendezői székben a Russo testvérek foglalnak helyet, a főbb szerepekben pedig Ana de Armas, Chris Evans és Ryan Gosling lesz majd látható.

Ezek mellett Ava DuVernay, valamint Kevin Hart és Wesley Snipes sem kezdhet hozzá új produkciója munkálataihoz. A leállások anyagi vonzata is igen jelentős, korábban a Deadline arról számolt be, hogy a szünet napi 100 ezer dolláros pluszköltséget jelent a produkcióknak.

Ryan Gosling fotója: Raffi Asdourian

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket