dunszt.sk

kultmag

Rihanna, Billie Eilish és a „fekete Woodstock”: 2021-ben számos dokumentumfilmre számíthatunk

A világhírű barbadosi énekesnőről, Rihannáról szóló, egyelőre név nélküli film 2016-tól napjainkig követi nyomon a világsztár mindennapjait, énekesi karrierjét és vállalkozói szárnypróbálgatásait. Peter Berg rendező szerint a film egy szinte véget nem érő alkotás, ugyanis akárhányszor be akarta fejezni a projektet, az énekesnő egy újabb szédítő ötlettel állt elő, majd valósította azt meg rövid időn belül.

Február 26-án jelenik meg a 19 éves popsztár, Billie Eilish turnéfilmje, a Billie Eilish: The World’s a Little Blurry. A film nemcsak a nagyszabású koncertekből álló turnét mutatja be, hanem az énekesnő kritikai fogadtatását és átlagéletének pillanatait (mint pl. a jogosítvány megszerzése) is.

Questlove, a Roots együttes dobosa idén debütál rendezőként a Summer of Soul (… Or When the Revolution Could Not Be Televised) című filmmel. Az alkotás a „fekete Woodstock”-ként is emlegetett Harlemi Kulturális Fesztivált mutatja be. A zenei esemény a woodstocki fesztivállal egyidőben, annak mintegy ellenpólusaként valósult meg, több mint 300 000 résztvevővel és olyan előadókkal, mint Stevie Wonder, Sly vagy a Family Stone.

Sam Pollard dokumentumfilmes alkotása, az MLK/FBI az év egyik legjobban várt és a jelenlegi amerikai történésekkel leginkább rímelő filmje. Pollard kritikus szemmel mutatja be a szövetségiek praktikáit, amelyekkel Martin Luther King és családjának életére törtek.

Egy különleges moziélmény, amely visszarepíti a nézőt az időben – erre számíthatnak a Beatles-rajongók, a Disney +-on és a mozikban ugyanis augusztus 27-én mutatják be a The Beatles: Get Back című dokumentumfilmet. A filmet abból a hatvan órányi felvételből állították össze, amelyet Michael Lindsay Hogg készített 1969-ben, a banda Let It Be című albumának összeállítása közben. A film Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono és Olivia Harrison közreműködésével jött létre.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket