dunszt.sk

kultmag

Greta Gerwiggel és Adam Driverrel a főszerepben jön Noah Baumbach új filmje

Noah Baumbach az amerikai függetlenfilm egyik legmeghatározóbb alakjává vált az elmúlt néhány évtizedben, legutóbbi filmje, a Házassági történet pedig már széleskörű sikert aratott és egy Oscar-díjat is hozott Laura Dern számára.

Baumbach rendezései minden esetben az emberi kapcsolatokkal, azok komplexitásával foglalkoznak, legyen szó szülő-gyerek viszonyról (A tintahal és a bálna), testvéri kapcsolatról (Margot az esküvőn), a húszas évek útkeresésről (Frances Ha, Amerikai álomlány), vagy a különböző generációk együttéléséről (The Meyerowitz Stories). Ez ez alkalommal sem lesz másként, ezúttal viszont nem saját ötletből dolgozik majd a rendező, hanem Don DeLillo White Noise című regényét adaptálja.

A szatirikus hangvételű mű cselekménye egy egyetemi professzora koncentrál, aki Hitlerről tart előadásokat, és aki épp negyedik feleségével él együtt. Egy ipari katasztrófa következtében azonban fekete felhő képződik a település felett, így a lakóknak szembe kell néznie a halállal.

A film főszerepeiben Adam Drivert és Greta Gerwiget láthatjuk majd, akik a Frances Ha után második alkalommal szerepelnek együtt. Gerwig egyébiránt íróként és rendezőként is ismert, jelenleg is Baumbach-hal és Margot Robie-val az oldalán készíti elő a Barbie-filmet. A White Noise forgatása júniusban indul, az alkotás a Netflixre érkezik majd.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket