dunszt.sk

kultmag

Netflix, HBO és CW: Milyen sorozatokat várhatunk februárban?

Nyomozás, gyilkosság, rejtélyek és drámák – februárban sem fognak unatkozni a sorozatok szerelmesei. Az utóbbi idők egyik legjobban várt sorozata is most debütál az HBO Max-on. Az Ez bűn (It’s a Sin) a nyolcvanas évek Londonjában játszódik, ahol három fiatal meleg férfi próbálja megtalálni a számításait és elkezdeni felnőtt életét. Mindhárman más közegből jöttek, de homoszexualitásuk összességében nem elfogadott a társadalomban. Az egyébként is stigmatizált emberek még nagyobb nyomás alá kerülnek, amikor Amerikából aggasztó hírek kezdenek érkezni egy halálos kórról, amely a feltételezések szerint csak a melegeket sújtja. A sorozat mégsem tragikus, a fiatal és ambiciózus emberek szemszögéből próbálja meg láttatni a cseppet sem könnyű életet időtől és tértől függetlenül.

Kalandokban gazdagnak ígérkezik a The Luminaries (Starz) című sorozat is Eva Greennel a főszerepben. Anna, a fiatal kalandor az 1860-as évek aranylázának idején érkezik Angliából Új-Zélandra, hogy új életet kezdjen. Itt találkozik a titokzatos Emeryvel, aki varázslatos képességeivel mindenkit elkápráztat. Szerelembe esés, elszakadás és folytonos kaland az élet – üzeni a sorozat.

Szerelem kevésbé, de kaland és borzongás annál inkább várható a The Head (HBO Max) című sorozattól, amelynek cselekménye a Déli-sarkon játszódik. A fél évig tartó sötét időszakban egy kutatócsoport tevékenykedik a kontinensen. A nyár és a világosság beköszöntével a szigetre visszatér Johan Berg is, de teljesen mást talál, mint amire számított: a csoport egy része halott, mások – Berg feleségét is beleértve – eltűntek.

Ha bűntény történik valahol, arra mindenki felkapja a fejét. Annál is inkább, ha ez egy hotelben történik. És mi van akkor, ha nem egy eset, hanem öngyilkosságok, gyilkosságok, rejtélyes eltűnések százai történnek egy szállodában? A Los Angeles-i Cecil Hotel a világ egyik legismertebb helyévé vált, a múlt század elejétől napjainkig ugyanis rengeteg gyanús esetet jegyeztek fel itt. A Netflixen folytatódó Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel című dokumentumfilm-sorozat soron következő évadában egy diáklány, Elisa Lam rejtélyes eltűnését mutatják be a műsor készítői.

Szintén valós esetet dolgoz fel az HBO-n és HBO Max-on egyszerre induló The Investigation című sorozat. Az utóbbi évek egyik legismertebb gyilkossági ügyében az áldozat Kim Wall újságíró volt, aki tengeralattjáróra szállt, hogy interjút készítsen Peter Madsen mérnökkel. Néhány nap múlva azonban már csak az elsüllyedt tengeralattjárót és Kim holttestének darabjait találták meg.

Szuperhősökben sem szűkölködik a február: már negyedik évadával jelentkezik a Fekete Villám (Black Lightning) című sorozat a CW-n, amelynek címadója több éve szögre akasztotta szuperhős ruháját és visszavonultan él, ám amikor egy bűnbanda miatt veszély fenyegeti családját és más ártatlanokat, újra munkába áll. Átlagos életet próbálnak élni a Superman és Lois (CW) főhősei is, de a modern világban nemcsak a különleges képességekkel élőknek, hanem az átlagos szülőknek sem könnyű boldogulniuk.

2074-be ugrunk a Netflix új, Európa a jövőben (Tribes of Europa) című sorozatával, amelynek története szerint egy globális katasztrófa után az európai kontinens maradványai törzsekre oszlanak. A történet három, egymástól elválasztott testvér útjait követi nyomon.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket