dunszt.sk

kultmag

Az HBO tovább bővíti a Trónok harca univerzumát

A Trónok harca 2019-ben ért véget, és hamar kiderült, hogy az HBO hosszú távra tervez a franchise-zal, készülnek majd spin-offok a fő sorozathoz. Eleinte egy Bloodmoon című produkcióról szóltak a hírek, melynek főszereplője Naomi Watts lett volna, el is készült a pilot, azonban a csatorna végül nem rendelte be a szériát. A könyvek szerzője, George R. R. Martin ekkor egyébként nagyon csalódott volt, mert szerinte ez valóban lehetett volna egy új irány.

Elkészül viszont a House of the Dragon, mely a Targaryen család történelmének vérzivataros évszázadait dolgozza majd fel, kiváló szereposztással: Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke és Emma D’ Arcy is aláírt már. A tervek szerint a sorozat első részeit 2022-ben láthatjuk majd.

Előkészületi fázisban tart emellett George R. R. Martin Tales of Dunk & Egg című novelláinak adaptációja. Az eddig megjelent három rövid mű története nagyjából kilencven évvel játszódik a Trónok harca előtt, a főszereplő pedig Ser Duncatn the Tall, illetve Egg lesz, akik később fontos szerepet játszanak majd a Hét Királyság történetében.

Emellett a hírek szerint egy animációs sorozat is a tervek között szerepel, erről azonban egyelőre semmit sem tudni.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket