dunszt.sk

kultmag

Virtuális térbe költözik a Szentivánéji álom feldolgozása

Virtuális térbe költözik a Dream (Álom), William Shakespeare Szentivánéji álom című drámájának feldolgozása. A Royal Shakespeare Company célja megteremteni az élő adás izgalmát, átlépve a fizikai helyszín határait. A szokásos közvetítéstől eltérően, interaktív módon mutatják be a darabot. A különös lények alakjában megjelenő Puck és tündértársai mozgásérzékelők segítségével reprodukálják majd a színészek mozdulatait.

fotó: Stuart Martin/Royal Shakespeare Company

Az Álom különlegessége, hogy összefonódik benne a virtuális valóság, a videójáték-technológia és a hagyományos színjátszás, miközben a közönség interakcióba léphet a színészekkel, akár otthon, a kanapén ülve is. Tableten, telefonon vagy a műsor weboldalán keresztül bárki befolyásolhatja az élő adást – szentjánosbogárként segíthet Pucknak átkelni az elvarázsolt erdőn, vagy akár hangrétegeket adhat hozzá a Londoni Filharmonikus Zenekar játékához.

A rendező, Gregory Doran úgy véli, ez a fajta technológia felkeltheti a színház és Shakespeare iránti érdeklődést azokban a fiatalokban, akik már a videójátékok világában élnek – derül ki a The Guardian beszámolójából.

Az előadás március 12. és 20. között tekinthető meg.

A jegyvásárlásról itt tájékozódhat.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket