dunszt.sk

kultmag

Egyetemisták, alkotók, kulturális dolgozók – figyelem!

A Bécsi Festwochen ösztöndíjprogramot hirdet In the Field néven, mely az egyetemistákat, művészeket és kulturális dolgozókat célozza meg. A kéthetes kurzus alatt 25 személynek biztosítanak belépést a fesztiválra, az előadások megtekintésére, továbbá a meghívott alkotókkal való kerekasztal beszélgetésekre is teremtenek lehetőséget.

Az In the Field második kiadásának fókusza a transzregionális hálózat építés és kapcsolatteremtés. Ennek következtében bárki jelentkezhet Bécs vonzáskörzetében (légvonalban 300 kilométer).

A Wiener Festwochen egyik hívó szava a multidiszciplinaritás, és célja platformot teremteni különböző országok művészeinek az egymással való diskurzusra, a kortárs művészetről való gondolkodásra.

Az ösztöndíjprogram időpontja május 15-30.
A beszélgetések nyelve angol.
A program mentora: Stefanie Sourial (performansz művész, továbbá a Bécsi Képzőművészeti Akadémia tanára)
Koordinátor: Eva Wolfesberger (a brut Wien kurátora)

Tíz nem-bécsi ösztöndíjasnak az In the Field szállást biztosít.

Jelentkezés:
Rövid önéletrajzot, illetve motivációs levelet kell küldeni február 14-ig az inthefield@festwochen.at e-mail címre angol vagy német nyelven. A motivációs levélben a jelentkezőnek meg kell indokolnia miért releváns a programban való részvétel számára, illetve néhány gondolatban össze kell foglalnia, hogy milyen perspektívával tud hozzájárulni a csoportos beszélgetésekhez.

A hivatalos felhívás itt található.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket