dunszt.sk

kultmag

Spin-offot kapott A bárányok hallgatnak

Hannibal Lecter a popkultúra egyik legemblematikusabb karaktere, akit legemlékezetesebben kétségtelenül Anthony Hopkins alakított, az angol színészlegendának Oscar-díjat is hozott a szerep. Emellett 2013 és 2015 Mads Mikkelsen főszereplésével is futott egy nagysikerű Hannibal-sorozat, most a CBS fordított egyet a recepten, a legújabb produkció főszereplője az eredeti filmek másik fontos karaktere, Clarice Starling lesz.

A Clarice című sorozat egy évvel A bárányok hallgatnak eseményei után játszódik, a főhősnek pedig egy új bűnüggyel kell megküzdenie, emellett pedig a múlt eseményei is kísértik. A nyomozónőt Jodie Foster után ezúttal Rebecca Breeds alakítja, akit korábban olyan sorozatokban láthattunk, mint a Hazug csajok társasága vagy A sötétség kora.

Az első epizódot már be is mutatták, a kritika azonban elég hűvösen fogadta a látottakat, az egyik legnagyobb kritika-összesítő oldalon, a Rotten Tomatoeson 33 százalékon áll a Clarice. A vélemények többsége szerint hiába a remek alapanyag és a jó casting, a sorozat elbukik a dramaturgiai hibák miatt.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket