dunszt.sk

kultmag

Az HBO bemutatta a „Jelenetek egy házasságból” új változatának első képkockáit

Az HBO bemutatta a várva várt Jelenetek egy házasságból remake-jének első képkockáit, Oscar Isaac és Jessica Chastain főszereplésével. Az eredetileg Ingmar Bergman által írt és rendezett 1973-as minisorozatban Liv Ullmann és Erland Josephson – egy tehetős házaspár – évtizedig tartó házasságát követhetjük nyomon, a széthullástól a kibékülésig és vissza.

Bergman három hónapig dolgozott a könyvön, de egy fél élet tapasztalatát sűrítette bele. Ehhez főként Ullmann-nal való házasságából – mely 1965 és 1970 között tartott – merített inspirációt. A svéd eredeti, hat részből álló minisorozatot először egy háromórás filmbe sűrítették a történet 1974-es amerikai megjelenése miatt. Az új sorozat írója és rendezője Hagai Levi, akinek legutóbbi alkotása az öt évadon át húzódó A viszony című sorozat, melyet Sarah Treemmel közösen rendezett.

A Golden Globe-díjas Oscar Isaac és az Oscar-díjra jelölt Jessica Chastain a 2014-ben megjelent A Most Violent Year (A legerőszakosabb év) című film után ismét közös alakítást nyújtanak. A Jelenetek egy házasságból várhatóan 2021 áprilisában kerül bemutatásra az HBO-on.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket