dunszt.sk

kultmag

Eladják John Steinbeck tanyáját, az „íróházával” együtt

Egy észak-amerikai falu, Sag Harbor csendes partszakaszán található a tanya, amelyet John Steinbeck még 1955-ben vásárolt harmadik feleségével, Elaine Anderson Steinbeckkel. Az író minden nyarat itt töltött, itt írt és horgászott. Az ingatlan hatvan év után először került ki az ingatlanpiacra, 17,9 millió dollárért.

Steinbeck nyári lakhelye (fotó: Sotheby’s International Realty/Gavin Zeigler)

Az 1,8 hektáros telek három kilométerre található Sag Harbor központjától, és jelenleg egy Steinbeck özvegye által létrehozott vagyonkezelőn keresztül értékesítik. Az évek során John Steinbeck és Elaine Steinbeck családjai is jogi vitákat folytattak, hogy megszerezzék az író műveinek és a Sag Harbor-i háznak a tulajdonjogait.

Az ún. „íróház” (fotó: Sotheby’s International Realty/Gavin Zeigler)

Az egyemeletes, fa zsindelyes ház egy félszigeten fekszik a Morris és az Upper Sag Harbor öböl között. A házat hatalmas tölgy, dió és cseresznyefák veszik körül, és egy medence, amelyet a család tagjai „cement-tónak” hívnak. A víz közelében két további épület is található: Steinbeck hatszögletű „íróháza”, amelyet Sir Lancelot kastélya után nevezett el Joyous Garde-nak; illetve egy 120 négyzetméteres vendégház.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket