dunszt.sk

kultmag

Isabel Allende a feminizmusról – új memoár és minisorozat a láthatáron

Napjaink egyik legismertebb spanyol nyelven alkotó írója, Isabel Allende chilei író, újságíró legújabb memoárja a napokban jelent meg The Soul of a Woman (A nő lelke) címmel, a róla szóló Isabel című háromrészes minisorozat pedig március 12-én érkezik a HBO Max-re.

Forrás: WarnerMedia

A minisorozat Allende előző három életrajzi könyvén alapszik – Paula, The Sum of Our Days, My Invented Country. Az írónő lázadó gyermekkorát mutatja be, amelyre nagy hatással volt a családot elhagyó apa, továbbá markáns feminista kiállását, pikírt, szellemes írásait a chilei Paula magazinban, száműzetésbe kényszerítését, küszködéseit a házassággal, munkanélküliséggel és egyéb kihívásokkal.

A nő lelke Allende feminista gyökereire való visszaemlékezéséről szól, illetve megosztja benne gondolatait a nők világban betöltött szerepéről. „Már ötéves koromban feminista voltam, anélkül, hogy tudtam volna a szó létezéséről. Akkor még csak düh volt a részemről, düh anyám igazságtalan helyzetével kapcsolatban” – idézi az írót a Variety. „Mi a feminizmus végső célja? A patriarchátus megszüntetése; ez nem a férfiak elleni háború, hanem a rendszer elleni háború. Kétlem, hogy ez még az életemben megtörténik, de végül eljutunk oda.” – tette hozzá Allende.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket