dunszt.sk

kultmag

Amanda Seyfried alakítja majd az egész világot átverő vállalkozás alapítóját

Elizabeth Holmes egy csapásra vált az amerikai üzleti élet egyik legprominensebb szereplőjévé, amikor azt állította, hogy olyan technológiát dolgozott ki, amely több mint 200 betegséget tud diagnosztizálni pillanatok alatt. A Theranos nevű vállalkozása rögtön hatalmas sikert aratott, ám hamar kiderült, hogy minden idők egyik legnagyobb átverésével volt dolgunk, ugyanis a technológia soha, egy pillanatra sem működött.

Holmes titka az volt egyébként, hogy neves kutatókat gyűjtött maga köré, akikben a befektetők is megbíztak, a cég fénykorában évi kilenc milliárd dolláros bevételre tett szert, annak ellenére, hogy valódi eredményeik sosem voltak. A Wall Street Journal 2015-ös tényfeltáró cikke után azonban nem maradtak illúziók a Theranos kapcsán, az alapító ellen máig folyik az eljárás.

Ezt a számtalan aspektusból nagyon izgalmas eseménysort dolgozza majd fel a Hulu egy most készülő sorozata. Korábban egyébként készült már egy dokumentumfilm az ügyről (Vérszomj a Szilícium-völgyben, az HBO GO kínálatában érhető el), most azonban érkezik a játékfilmes feldolgozás is. A főszerepet Amanda Seyfried fogja játszani, aki Kate MicKinnontól veszi át a feladatot. A széria showrunnere Elizabeth Meriwether lesz. További érdekesség, hogy ezzel párhuzamosan készül egy film is Holmes életéről, Adam McKay rendezésében és Jennifer Lawrence főszereplésével.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket