dunszt.sk

kultmag

HBO, Netflix – íme az áprilisi sorozatkínálat

Új és érdekes sorozatokból áprilisban sem lesz hiány. Közkedvelt sorozatok folytatásai, tényfeltáró dokumentumszériák, skandináv produkciók a Netflix és a HBO e havi kínálatában.

A kígyó (The Serpent)

A BBC és a Netflix közös gyártású minisorozata valós eseményeken alapszik. A csalásairól ismert sorozatgyilkos, a Délkelet-Ázsiában élő Charles Sobhraj történetét ismerhetjük meg, aki a 70-es évek egyik legkeresettebb bűnözője volt. Jenna Colman mellett a főszerepben a Golden Globe-díjas Tahar Rahim.

Knutby: Imádkozz, engedelmeskedj, ölj (Knutby: I Blind Tro)

A HBO GO-n mutatják be a Svédország egyik legismertebb gyilkosságát feldolgozó dokumentumsorozatot. 2004-ben a svéd falu, Knutby arról vált híressé, hogy lelőtték a szigorú keretek között élő vallási gyülekezet egyik tagját, egy fiatal nőt, szomszédját pedig megsebesítették.

The Nevers

A HBO GO-n debütáló hatrészes sorozat látszólag Viktória királynő uralkodásának utolsó éveiben játszódik, amikoris számos különleges képességű nő próbál helyet teremteni magának a merev társadalmi közegben. Ők az „Érintettek”.

Sziszifusz a modern korban (Sijipeuseu: The Myth)

Koreai sci-fi érkezik e hónapban a Neflixre, méghozzá egy ismert történet teljesen modern köntösben. Egy titokzatos nő a jövőből segíteni próbál egy mérnöknek, hogy kiderítsék öccse felfoghatatlan halálának okát.

Isten hozott Senkiföldjén (Utmark)

A norvég kisvárosban játszódó történetet „északi westerként” is emlegetik – itt próbál meg boldogulni a korrupt seriff, a bánatos strici, az alkoholista pásztor, a természetimádó szeszcsempész és az istengyűlölő lelkész.

David Attenborough: Az élet színei (Life in Color with David Attenborough)

A sorozat azt kívánja bemutatni, hogyan és mire használják az állatok a színeket.

Árnyék és csont (Shadow and Bone)

A Netflix egyik legnagyobb durranásának tartott sorozat Leigh Bardugo Grishavezum regényei alapján készült.

Easttowni rejtélyek (Mare of Easttown)

Pennsylvania állam egyik kisvárosában a helyi nyomozó próbál egy nehéz gyilkosság végére járni, miközben magánéleti problémái miatt, saját élete is szétesőben van. A HBO GO-ra érkező sorozat főszerepében Kate Winslet.

A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale)

Folytatódik a Margaret Atwood népszerű regénye alapján készült sorozat, immár elrugaszkodva a regénybeli cselekményektől. Az előző évadokhoz hasonlóan az Elisabeth Moss által alakított June újabb összeesküvést, sőt felkelést szervez a gileádi rendszer ellen.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket