dunszt.sk

kultmag

Három színt ismerek…

A TOBE galériában eredetileg március 10-től lett volna látható Bede Kincső első egyéni kiállítása, azonban az időközben érvénybe lépő járványügyi korlátozások miatt a megnyitót meghatározatlan időre elnapolták. Most, hogy enyhültek a magyarországi korlátozások, a kiállítás április 14-től egészen május 15-ig megtekinthető.

forrás: TOBE Gallery weboldala

A kiállítás címe: Három színt ismerek a világon. A fotósorozat reflexió a Ceaușescu-féle Romániára, illetve arra, hogy milyen transzgenerációs traumákat hordozunk magunkban ebből a korszakból.

“Bede Kincső munkájának kiindulópontja egyfelől a mindig aktuális, örök dilemma: hogyan tudnak a különböző történelmi tapasztalatokkal rendelkező generációk együtt élni, együttműködni a családi, illetve a tágabb közösségekben. Másik témája a kelet-európai társadalmakat feszítő, ki nem beszélt történelmi múlt, a szocializmus örökségének feldolgozása a radikálisan megváltozott társadalmi-gazdasági és személyes viszonyok között. A mindannyiunkat mélyen érintő és érdeklő kérdésekre saját generációjának jellegzetes kifejezésmódjával, formanyelvével, ugyanakkor kultúrtörténeti toposzokat is megidézve, rendkívül hitelesen, egyéni mitológiát teremtve reflektál. (…)” a Jövő Fénye Díj szakmai zsűrijének méltatása.

TOBE gallery – Budapest, Bródy Sándor u. 36, 1088

A kiállítás a Budapest Photo Festival részét képezi.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket