dunszt.sk

kultmag

Cumberbatch játssza a főszerepet a „39 lépcsőfok” legújabb adaptációjában

A Netflix berendelte a 39 lépcsőfok (The 39 Steps) legújabb adaptációját, amely az 1915-ös John Buchan-regényt dolgozza fel – közölte a Variety. A minisorozat Edward Berger rendezésében, Mark L. Smith forgatókönyve alapján készül, a főszerepben pedig Benedict Cumberbatch lesz látható. A legalább hatórás sorozat egyesíti Cumberbatchet és Bergert, akik utoljára a Showtime 2018-as Patrick Melrose minisorozatán dolgoztak együtt. 

A 39 lépcsőfok az ötrészes Richard Hannay regényciklus leghíresebb darabja. Az évek során számos adaptáció készült belőle, az eddigi legnépszerűbb Alfred Hitchcock 1935-ben megjelent változata, Robert Donat és Madeleine Carroll főszereplésével. Buchan eredeti kém-thrillere közvetlenül az első világháború kezdete előtt játszódik, a főhős, Richard Hannay tudomást szerez egy globális méretű összeesküvésről, ezért menekülnie kell.

Cumberbatchet legutóbb a The Mauritanian c. filmben láthattuk, majd továbbra is a Marvel univerzumban maradva, folytatta az idei Spider-Man: No Way Home és 2022-ben debütáló Doctor Strange in the Multiverse of Madness című filmekkel. A Netflix az elmúlt években számos sikersorozatot mutatott be. Idén a 39 lépcsőfok mellett egy svéd minisorozat, a The Unlikely Murderer is zöld utat kapott, amely Thomas Pettersson regényét veszi alapul.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket