dunszt.sk

kultmag

Julianne Moore főszereplésével jön Stephen King új sorozata

Ma már egyáltalán nem számít meglepőnek, ha egy hollywoodi sztár sorozatban vállal szerepet, így arra sem kell felkapnunk a fejünket, hogy az Oscar-díjas Julianne Moore is így tett. Pláne azért, mert a Lisey’s Story nagyon különleges szériának ígérkezik, ahogy a készítők hivatkoznak rá, „egy természetfeletti szerelmi dráma”.

Stephen King saját, 2006-ban megjelent regénye alapján írta meg az epizódok forgatókönyveit. A Lisey története egy kapcsolat végén kezdődik. Lisey hosszú házasság után veszti el férjét, aki híres, elismert író volt. Az özvegy hozzálát az irodalmi hagyaték gondozásához, eközben ki nem adott kéziratokra, rövidebb írásokra, interjúkra lel. A férj, Scott nehéz személyiség volt, számára az írás valóban egy másik univerzumot jelentett, ahová el tudott menekülni valódi élete traumái elől. Halála után azonban feleségének szembe kell néznie férje korábbi életével. A Lisey történetét sokan King legszemélyesebb művének tartják, mely az alkotásban önmagát elvesztő író érzékeny portréja.

„Akartam valamit mondani a házasságról, a hosszú házasságról és annak vetületeiről. Továbbá a hírnévről, arról, hogy van egy nyilvános élet és van a privát szféra, a kettő között pedig sokszor feloldhatatlan ellentét feszül” – foglalta össze később az író.

Az Apple sorozatadaptációja elképesztően erős stábbal készül, a producerek között J. J. Abramset is megtaláljuk, az epizódokat Pablo Larraín rendezte. Lisey-t Julianne Moore, Scottot Clive Owen játssza, de feltűnik a sorozatban Joan Allen, Jennifer Jason Leigh és Dane DeHaan is.

A sorozat első epizódja június 4-én érkezik.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket