dunszt.sk

kultmag

Mit jelent a modellváltás?

A magyar összegyetemi szerveződés infosztrájkot hirdet április 19-23. időszakra.

Mivel az elmúlt időszakban tetemes mennyiségű magyarországi egyetem került át állami fenntartásból alapítványi modellre, az információs sztrájk szervezői szükségesnek látják tájékoztatni a magyar felsőoktatást az egyetemi autonómia helyzetéről, az egyetemek átalakításával járó következményekről.

Ezen esemény oktatói és hallgatói összefogással született, a csatlakozó oktatók ebben az egy hétben a „hagyományos tanterv helyett az egyetemi függetlenségről, a felsőoktatás egészét és a saját intézményüket érintő változásokról beszélgetnek a hallgatókkal az órákon, vagy úgy alakítják a tananyagot, hogy abba az adott tudományterület felől közelítve szervesen épüljön be a kérdés” – áll a szerveződés honlapján.

Az infosztrájk szerveződés segédanyagot nyújt a résztvevő tanároknak különböző inspirációs forrásnak használható óratervek által, illetve az ügyben tájékozódni vágyók számára egy tudástárat is összegyűjtött, melyben különböző tanulmányok vizsgálják az egyetemek átalakításának kontextusát. Emellett, különböző művészek, tudósok, kutatók – egyetemi oktatók az autónómia jelenségét tematizáló előadásai is megtekinthetőek.

Részvételi szándékot az alábbi linken lehet jelezni. Egyetemi hallgatók, tanárok és dolgozók jelentkezését is várják.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket