dunszt.sk

kultmag

Erdélyi drámapályázat

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara közös drámapályázatot hirdet.

A Játéktér.ro erdélyi színházi portálon megjelent felhívás szerint három kategóriában várják a magyar, illetve román nyelvű pályaműveket

1. DEBÜT kategória

Bármely magánszemély pályázhat, aki magyar nyelven írt drámá(ka)t nyújt be, melyek még nem jelentek meg nyomtatásban, illetve előadás formájában, hivatalos, professzionális keretek között. A pályamű még színpadon bemutatásra nem került alkotás kell legyen, és ez folyamatosan fennálljon a drámapályázat eredményhirdetését követő év végéig. Tematikai és műfaji megkötés nincs.
Amennyiben a legjobb művet vagy műveket a Szigligeti Színház vezetősége kivitelezhetőnek tartja, a 2021/22-es, vagy az azt követő évadban színre viszi.

2. drámaÍRÓ kategória

Bármely magánszemély pályázhat, akinek már jelentek meg művei, illetve mutatták be műveit, és magyar nyelven írt drámát nyújt be. A pályamű még színpadon bemutatásra nem került alkotás kell legyen, és ez folyamatosan fennálljon a drámapályázat eredményhirdetését követő év végéig. Tematikai és műfaji megkötés nincs.
A zsűri által legjobbnak ítélt mű bemutatásra kerül a pályázatot kiíró színházak 2021/22-es, vagy az azt követő évadában, amennyiben az évad szerkezetébe beilleszthető. Ugyanakkor a kiírók vállalják a szöveg kiadását a mű eredeti nyelvén.

3. dramAUTOR kategória

Bármely magánszemély pályázhat, aki román nyelven írt drámát nyújt be. A pályamű még színpadon bemutatásra nem került alkotás kell legyen, és ez folyamatosan fennálljon a drámapályázat eredményhirdetését követő év végéig.
Tematikai és műfaji megkötés nincs.
A zsűri által legjobbnak ítélt mű bemutatásra kerül a pályázatot kiíró színházak 2021/22-es, vagy az azt követő évadában, amennyiben az évad szerkezetébe beilleszthető.

A díjazott művek kizárólagos színházi előadási joga a Tomcsa Sándor Színházat, illetve a Szigligeti Színházat illeti meg a világ teljes területére, a pályázat elbírálásától számított 2 (két) éven keresztül. A Tomcsa Sándor Színház és a Szigligeti Színház a pályaművel kapcsolatos felhasználási jogosultságát – a szerzővel történő előzetes egyeztetés alapján – továbbengedélyezheti harmadik fél részére

Mindhárom kategóriában 1000. euró a nyeremény, illetve a kiíró vállalja a nyertes művek közlését.

A pályázatnak 2021. június 15. 15:00 óráig kell megérkeznie az alábbi e-mail címre: dramazat@szinhaz.ro

A pályázat jeligés. Az alkotáson és annak címén kívül kizárólag a pályázó egyénileg választott jeligéjét, illetve a pályázat megnevezését tartalmazhatja az e-mail. A pályaművön a szerző nevének vagy felvett művésznevének feltüntetése tilos!

A pályázó nevét és jeligéjét tartalmazó zárt borítékot postán kérjük eljuttatni a Tomcsa Sándor Színház címére:

Tomcsa Sándor Színház
str. Tamási Áron nr. 15
535600 Székelyudvarhely – Odorheiu Secuiesc,
Jud. Harghita
ROMANIA
(DRÁMAPÁLYÁZAT)

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket