dunszt.sk

kultmag

Florence Pugh főszereplésével jön Emma Donoghue regényének adaptációja

A legjobb idegen nyelvű film Oscarját néhány éve bezsebelő Egy fantasztikus nő rendezője, Sebastián Lelio ezúttal egy adaptációval jelentkezik majd. Emma Donoghue A csoda című regénye a 19. század közepén játszódik Írországban, ahol burgonyavész üti fel a fejét, elindul a lakosság tömeges kivándorlása. A helyiek élete kilátástalan, hiszen az élelem megszerzése is mindennapi küzdelemmé válik. A 14 éves Anna O’Donnell négy hónapig nem vesz magához ételt, szülei állítják, a kislány maga a csoda, a helyiek azonban csalást kiáltanak. A krími háborút megjárt ápolónő, Lib Wright feladata lesz, hogy fényt derítsen az igazságra.

Florence Pugh játssza majd Libet, Anna megformálójára egyelőre nem derült fény. Lelio személye mellett a forgatókönyvíró, Alice Birch is bizakodásra adhat okot, az ő nevéhez olyan kiváló alkotások fűződnek, mint a Lady Macbeth, az Utódlás vagy a Normális emberek.

A forgatás augusztusban veszi majd kezdetét Írországban, Pugh-t hamarosan a Marvel Fekete Özvegy című filmjében láthatjuk, valamint épp nemrég kezdte forgatni Olivia Wilde-dal a Don’t Worry Darlingot.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket