dunszt.sk

kultmag

Milyen sorozatokat várhatunk májusban? – A Netflix és más csatornák kínálatából

A május a Netflix újdonságainak és folytatásainak jegyében fog telni. Ötödik évadával folytatódnak Lucifer, a földre szállt ördög kalandjai és nyomozásai Los Angeles-ben. Második évadával érkezik A sehonnan jött lány (Girl from Nowhere), melynek főszereplője, a titokzatos és szuperintelligens Nanno iskoláról iskolára jár, ahol feltárja a diákok és tanárok sötét titkait és hazugságait.

Érkezik a sokak által várt Jupiter hagyatéka (Jupiter’s Legacy) is, melyben az első generációs szuperhősök gyerekei lavíroznak a hősdinasztia hagyományai és saját útjuk között.

Rejtélyből és borzongásból sem lesz hiány a következő hónapban: a Netflix minisorozattal is készül rajongóinak. A The Sons of Sam: A Descent into Darkness című sorozat David Berkowitz esetét mutatja be az üggyel foglalkozó újságíró szemén keresztül, akinek meggyőződése, hogy a sorozatgyilkos nem egyedül, hanem egy szektával a háttérben követte el bűntetteit.

A második évadban is folytatódik Alex nyomozása a Ki ölte meg Sarát (Who Killed Sara?) című sorozatban, hogy kiderítse, mi áll testvére, Sara halála mögött, amely egyesek szerint baleset, mások szerint Alex hibája volt.

A borzongásra vágyók továbbra is nyomon követhetik a Haunted szereplőinek valós élménybeszámolóit különös találkozásokról és megmagyarázhatatlan, természetfeletti jelenségekről.

Senki nem tudja, hogy ki és mikor találta ki a játékot, melyben egy város lakói évről évre megméretik magukat, hogy közülük egyvalaki elnyerje a pénzt, amely megváltoztathatja az életüket. A játék azonban nemcsak a nyertes életét változtatja meg. A Panic című sorozat az Amazon izgalmas újdonsága.

Remény és reménytelenség közt őrlődik Jodie, a The Drowning című sorozat főszereplője is, aki sok éve eltűnt fiát véli felfedezni egy tinédzser fiúban, ami még jobban felborítja zaklatott életét.

1885-ben játszódik az ír vidéken a Death and Nightingales (Starz), melynek drámai cselekménye mindössze 24 óra eseményeit mutatja be a főhősnő szemszögére összpontosítva. Klasszikus történet szerelemről, árulásról és bosszúról Eugene McCabe azonos nevű regénye alapján.

A Disney+-on érkezik a Star Wars: The Bad Batch című animált Csillagok-háborúja sorozat, melyben a Clone Wars-ban megjelent klónok próbálnak boldogulni szuperképességeikkel.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket