dunszt.sk

kultmag

A testek sokszínűségéről és elfogadásáról készített zinet egy szlovák képzőművész

Veronika Trnková, a Kassai Műszaki Egyetem végzős diákja diplomaprojektje során egy többrészes zinet készített, amelynek témája az emberi testek sokszínűsége, ennek a sokszínűségnek az elfogadása, ünneplése.

Általános emberi tapasztalat a testünk kritizálása, másokkal való összehasolítása, az öngyűlölet változatos formái. Ugyanakkor nem csak magunkat, de másokat is sokszor bántunk, amikor nem ismerjük fel a társadalmilag beidegződött kommunikációs stratégiák toxikus természetét. Ezt a nehéz, ugyanakkor könnyű kapcsolódást kínáló témát választotta Veronika Trnková a diplomaprojektjéhez, és készítette el háromrészes magazinját a témában.

A Dvojitý úsmev (Kettős mosoly) című kiadványok egyes számai

„Szerettem volna, hogy a nők és férfiak jól érezzék magukat, amikor végiglapozzák ezt a kiadványt. Támogatni szeretném őket az önelfogadás útján” – nyilatkozta Trnková a Denník N-nek.

Hasonló témájú képzőművészeti projekttel már lehetett találkozni az utóbbi években, Trnková munkájának különlegessége azonban, hogy nem csak a nőket célozza meg: a kiadványban férfiak és a férfiak saját testéhez való viszonyai is szerepelnek. Így a testhez fűződő negatív érzések mint általános társadalmi tapasztalat jelennek meg.

A kiadványok rizográf technikával, egyenként készültek, ezért mindegyik egyedi, kézzel készült termék.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket