dunszt.sk

kultmag

Prága környékén folytatódik a Nyugaton a helyzet változatlan forgatása

Csehországban folytatódik a Netflix egyik legújabb produkciójának forgatása, Erich Maria Remarque klasszikus első világháborús regényének, a Nyugaton a helyzet változatlan filmadaptációja. A német író saját tapasztalatain alapuló művet két alkalommal is megfilmesítették már az elmúlt években: 1930-ban – Oscar-díjjal jutalmazták – és 1979-ben, azonban a most készülő változat lesz az első eredeti német nyelvű adaptáció. A forgatókönyvet Ian Stokell és Lesley Paterson írta, a rendező Edward Berger.

Részlet az Oscar-díjas, 1930-as változatból

Május elején kezdték meg a csehországi felvételek elkészítését, és várhatóan a hónap végéig fognak tartani, helyszínül pedig főként Prága és környéke szolgál, de néhány jelenet Milovice településén és Lom Homolák kőfejtőinek területén játszódik. Csehországon kívül Németország és Belgium látképe tűnik majd fel a filmben.

Az új adaptáció már évek óta készülőben van Mimi Leder és Roger Donaldson rendezők közreműködésével, de a főszereplőket még nem jelentették be hivatalosan. Daniel Brühl (Amerika Kapitány: Polgárháború, Becstelen brigantyk) producerként és mellékszereplőként veszi ki a részét a munkából.

Részlet az 1979-es változatból

Az eredeti cikk itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket