dunszt.sk

kultmag

Hesse-adaptáció: Demian a filmvásznon

Megfilmesítik Hermann Hesse Demian: Emil Sinclair ifjúságának története című híres regényét, amelyhez a forgatókönyvet Nick Kreiss írta. Philip Schulz-Deyle mellett a producertárs, Eric Kopeloff szerint elérkezett az idő arra, hogy az új generáció is felfedezze a Demiant. „A világjárvány miatt sokan kénytelenek voltak újraértelmezni az életüket” – mondja Kopeloff, ezért tartja aktuálisnak még 100 év elteltével is a történetet.

A spirituális megvilágosodás és az önfelfedezés története nagy sikert aratott az Egyesült Államokban, első ízben az első világháború utáni időszak olvasóinak körében, majd később az 1960-as évek ellenkultúrájának képviselői is magukénak érezték a regényt. A könyv főhőse Emil Sinclair, egy fiatal fiú, aki az önmegismerés rögös útja során találkozik egy Demian nevezetű kitaszított fiatalemberrel, aki megkérdőjelezi Emil szexualitással, identitással és barátsággal kapcsolatos alapvető meggyőződéseit.

A Nobel-díjas Hesse a 20. század egyik legolvasottabb és legfordítottabb európai írója, Az üveggyöngyjáték, a Sziddhárta és egyéb kultikus könyvek szerzője. A Demiant kezdetben Emil Sinclair álnév alatt jelentette meg, csak később derült ki a szerzőség kérdése. Kopeloff és Schulz-Deyle utolsó közös produkciója a Snowden (2016) volt, Josef Gordon-Levitt főszereplésével.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket