dunszt.sk

kultmag

„Ha emberi történeteket mesélünk el, a néző magával viszi, amit kell”- Chloé Zhao már Oscar-díjasként nyilatkozott

Chloé Zhao történelmet írt azzal, hogy második nőként elhozta a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat, sőt, A nomádok földje a legjobb filmet illető elismerést is bezsebelte. Zhao a díjátadó után nem sokkal nyilatkozott.

A rendező elmondta, rengeteget segített neki, hogy rátalált Frances McDormandre. „Nagyon sok közös van Francesben és bennem, mindketten szeretjük az egyszerűséget, és mindketten megszállotjai vagyunk a munkánknak. Rengeteget tanultam tőle emberileg és szakmailag is. Elképesztő, milyen autonóm tud maradni ebben az iparágban.”

Amikor Zhao olvasta Jessica Bruder könyvét, amely a film alapjául szolgált, rögtön tudta, hogy neki ezzel a történettel dolga van. „A könyv, és reményeim szerint a film is eléri, hogy kérdéseket tegyünk fel. Miért vannak ezek az emberek ebben a szituációban? Szerintem egy filmnek nem kell szükségszerűen megmondania, hogy mit is kell gondolnia a nézőnek. Mutasson neki irányt, terelgesse őt, indítson el benne gondolatokat.”

A fiatal rendező következő filmje meglepő módon egy szuperhősprojekt lesz, az Örökkévalók sok szempontból lehet mérföldkő a Marvel-univerzumon belül; megkapjuk az első homoszexuális, illetve hallássérült szuperhőst. Chloé Zhao kiemelte, hogy a cégnél végig bíztak a víziójában. „Óvatosan bánnék azzal a szókapcsolattal, hogy a saját vízióm, hiszen egy óriási csapat dolgozik ezeken a filmeken, de szeretném, ha az emberek tudnák, hogy a Marvel mindenben támogatott. Fantasztikus volt velük dolgozni.”

A teljes beszélgetés itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket