dunszt.sk

kultmag

„Ekkora szerencsém hogyan lehet?”

Egy földönkívüli szemén keresztül mutatja meg a budapesti éjszakát Badits Ákos első mozifilmjében, az Űrpiknikben. „A különleges atmoszférájú, sci-fi elemekkel átszőtt drámai vígjáték egy magát kevésre tartó űrlény és egy problémás egyetemista lány egyetlen éjszakáját meséli el Budapesten, amely során életre szóló barátságot kötnek, és még az is kiderül, hogy elhagyni vagy megmenteni érdemes-e a Föld bolygót.” – forrás: szinhaz.org

Walters Lili és Takács Zalán

Walters Lilit kérdeztük a filmről.

Mesélj az Űrpiknikről. Számodra miről szól a film?

Nekem egy először is egy fontos találkozás volt az alkotókkal, Ágotával és Ákossal, akik mind a ketten kilógnak picit abból a filmes generációból, akikkel együtt “érkeztek”. Gátlástalanul ontják a megvalósíthatatlannal, elrugaszkodottnak és elsőre hibbantnak tűnő ötleteiket, és nem félnek megvalósítani. Egy olyan világot hoztak össze ezzel a filmmel, ami egyszerre nyomasztó, keserédes és személyes, és a végletekig játékos és pofátlan. Az ő világukban való elmerülés, ez nekem ez a film.

Milyen volt a forgatás? Milyen volt a stábbal dolgozni?

Szuperszonikus stáb volt. Csupa fiatal, kreatív és lelkes, nyílt tekintetű ember, akik a maximumot akarták kihozni abból a büdzséből, ami volt rá. Olyan, mintha mindenki ezt mondaná egy forgatás után és lózung, de én tényleg úgy éreztem, hogy ekkora szerencsém hogyan lehet?

Láttad már a kész filmet? Ha igen, mondj róla egy szót.

Még nem láttam, a premieren fogom. Most még a fejemben létezik csak a film, hamarosan valóságos lesz, nagyon izgalmas, félelmetes pillanat. (lesz.)

Filmben vagy színházban képzeled a jövődet? Vagy szerinted már nem ennyire egyértelmű, ahogyan szétválasztódnak a dolgok?

Szerintem hülyeség, ha ez ketté van szedve. Dobozolni mindent, mintha ez olyan marha tudatos lenne minden lépésünk. Annyi van, hogy valakivel az történik meg hogy ezt csinálhatja, mással meg más. Színészként filmen vagyok otthon, de ha valaki felhív színpadra, szaladok. Hozzám egy filmes munkafolyamat egyébként közelebb állna.

Az Űrpiknik 2021. július elsejétől látható a mozikban.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket