dunszt.sk

kultmag

Drámapályázat szlovákiai magyar szerzőknek

Drámapályázatot hirdet szlovákiai magyar szerzők részére a Dialóg nonprofit szervezet, ezúttal két kategóriában. A kategóriákat a célcsoportok szerint határozták meg: a felnőtt közönség számára készülő színművek mellett idén a gyermek és ifjúsági művek is teret kapnának. A drámák témája és műfaja kötetlen.

Pályázni nyomtatásban és interneten még meg nem jelent, színpadon még be ne mutatott művel, illetve olyan drámai szöveggel lehet, mely nem nyert díjat korábbi drámapályázaton, illetve a szerző rendelkezik a dráma felhasználási jogával.

Silvester Lavrík Csöndes ház című darabja a Komáromi Jókai Színházban

A szakmai zsűri mindkét kategóriában a legjobb három pályaművet jutalmazza, fenntartva magának azt a jogot, hogy a díjakat színvonal hiányában visszatartja, vagy az előző pályázathoz hasonlóan megosztott díjakat ad ki. 

  1. díj: 1500 euró
  2. díj: 1000 euró
  3. díj: 700 euró

A drámapályázat jeligés. A pályaműveket két nyomtatott példányban, zárt borítékban, mellékelve a szerző személyi adatait és elérhetőségeit, az alábbi címre kérik eljuttatni: Komáromi Jókai Színház, Petőfi utca 1.  Komárno, 945 01; a borítékon kérik, tüntessék fel: Dráma 21.

Beadási határidő: 2021. szeptember 30.

Eredményhirdetés: 2021. december.

További információk a dialog.office1@gmail.com e-mail címen.

A drámapályázat koprodukciós partnere a Komáromi Jókai Színház, a kassai Thália Színház, valamint a komáromi Egresssy Béni Városi Művelődési Központ, támogatója a Kisebbségi Kulturális Alap.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket