dunszt.sk

kultmag

„Elegem van a hollywoodi fehér férfiakból” – Shannon Lee ismét kifakadt Tarantinóra

Quentin Tarantinót többen kritizálták a Volt egyszer egy…Hollywood kapcsán amiatt, hogy hamis képet festett Bruce Lee-ről. A legendás rendező sosem tartotta jogosnak ezeket a kritikákat, amelyek azonban most, a film regényváltozatának megjelenése alkalmával ismét felerősödtek.

„Elegem van abból, hogy fehér férfiak próbálják megmondani, hogy ki is volt Bruce Lee. Egy kiállhatatlan alaknak akarják beállítani, holott fogalmuk sincs, milyen lehetett színes bőrűként, akcentussal betörni a filmiparba a ’60-as, ’70-es években. Egyszerűen félreértik a magabiztosságát, ez ahhoz volt szükséges, hogy hallathassa a hangját, hogy ne tudják elnyomni” -fogalmaz Shannon Lee, Bruce Lee lánya.

Shannon Lee már a film bemutatója idején is nyilvánosan kritizálta Tarantino attitűdjét, mellyel szerinte meggyalázta édesapja hagyatékát. A rendező szerint azonban Bruce Lee valóban egy végtelenül arrogáns ember volt, aki a filmbéli karakterhez hasonlóan viselkedett. Shannon később egy esszét is írt a The Hollywood Reporter számára, melyben úgy fogalmaz: „képzelhetik, milyen érzés, hogy az emberek egy karikatúrát látnak az édesapámból”

Az ügy részletesebb összefoglalása itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket