dunszt.sk

kultmag

„Rájöttem, hogy fel kell vállalnom ezt a szituációt” – Gretchen Carlson öt évvel a Roger Alies-ügy után nyilatkozott

Gretchen Carlson, az amerikai televíziózás egyik legismertebb műsorvezetője szinte napra pontosan öt évvel ezelőtt fordult jogi úton a Fox csatorna vezetője, Roger Alies ellen, beszámolva a toxikus munkakörnyezetről, a szexuális visszaélésekről. Megelőzve a #Metoo fősordorát, Carslon ügye óriási visszhangot kapott, azóta sorozat (A legharsányabb hang) és film (Botrány) is készült az eseményekről, Alies egyébként nem sokkal később, 2017 májusában életét vesztette. Carlson most öt évvel az eset után nyilatkozott.

„A gyerekeimen és a családomon kívül mindig is a munka volt számomra a legfontosabb, így mikor ezt veszélyeztették, mikor már nem tudtam megfelelően elvégezni a munkámat, nem volt kérdés, hogy lépnem kell. Rájöttem, hogy fel kell vállalnom ezt a szituációt. Nagyon kevés ember tudott a szándékomról, ők azonban a végsőkig támogattak” – kezdte visszaemlékezését a tévés személyiség.

A Variety újságírója rákérdezett arra is, hogy látta-e az ügyről készült fikciós produkciókat, erre Carlson humorosan reagált.

„A gyermekeim miatt a moziban néztük a Botrányt. Egy feliratos baseballsapkában szerettem volna menni, de szerintük ez túl feltűnő, mindenki felismert volna, végül azonban nem ezen múlt, mert az egész film alatt beszélgettek, a színészeket hasonlítgatták a valós személyekhez. „

A teljes beszélgetés itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket