dunszt.sk

kultmag

Második évadot kapott a Good Omens

A sorozat 2019-es megjelenése óta kérdéses volt, vajon folytatódik-e az Apokalipszisről szóló sötét humorú történet. Gaiman kezdetben tagadta a találgatásokat, idén júniusban azonban bejelentette, hogy érkezik a második évad.

1990-ben jelent meg az angol fantasy-szerzők, Neil Gaiman és Terry Pratchett kollaborációjaként a Good Omens (magyarul Elveszett próféciák) című regény. Az azóta kultműnek számító fantasy komédiát 2019-ben az Amazon Prime adaptálta egy hatrészes minisorozatként. A várva várt produkció a rajongók és kritikusok körében is nagy sikernek örvendett, idén júniusban Neil Gaiman pedig bejelentette, hogy készülőben a második évad.

A sorozat első szezonja teljesen feldolgozta Gaiman és Pratchett regényének történetét, és noha a szerzőpáros tervezte a könyv folytatását, főként időhiány miatt, majd Pratchett 2015-ben bekövetkezett halálával a második kötet már nem tudott megvalósulni.  Gaiman mégis úgy nyilatkozott, hogy barátjával elég ötletet gyűjtöttek össze ahhoz, hogy a sorozat egy újabb évaddal folytatódjon.

„Már 31 éve annak, hogy a Good Omens megjelent, ami azt jelenti, hogy 32 éve annak, hogy Terry Pratchett és én a seattle-i hotelszobánk külön ágyában feküdtünk a World Fantasy Convention miatt és a folytatáson agyaltunk” – emlékezett vissza Gaiman. ‒ „A folytatás néhány elemét felhasználtam a Good Omensben, innen jöttek az angyalaink is. Terry nincs többé köztünk, de amikor még itt volt, beszéltünk arról, hogy mit szeretnénk csinálni a Good Omens-szel, és merre tartson tovább a történet. Most pedig, köszönet a BBC Studiosnak és az Amazonnak, meg tudom ezt valósítani.”

Gaiman azt is megerősítette, hogy az első évad két főszereplőjét, a démon Crowley-t és az angyal Aziraphale-t alakító David Tennant és Michael Sheen is visszatér a képernyőre, valamint hozzátette, hogy a forgatás előkészületei már megkezdődtek Skóciában. Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy a sorozat többi szereplőjét is viszontláthatják-e majd a nézők, a Radio Times azonban úgy véli, Jon Hamm biztosan visszatér Gábriel Arkangyal bőrébe bújva, ugyanakkor Frances McDormanddal is számolni lehet mint Isten megszólaltatójával. A második évad várható megjelenése szerintük 2022 végére, 2023 elejére jósolható.

A sorozat készülő szezonjáról további információk itt olvashatók.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket