dunszt.sk

kultmag

Vastaps és ováció fogadta Enyedi Ildikó új filmjét Cannes-ban

Tegnap este, a 74. Cannes-i Filmfesztiválon zajlott Enyedi Ildikó új filmjének premierje. A Füst Milán regényének adaptációjából készült A feleségem története című film főcímét végigtapsolta a cannes-i közönség, majd az ováció a főcím után is folytatódott.

Enyedi Ildikó előző filmje, a Testről és lélekről Arany Medve-díja és Oscar-jelölése után nagy várakozás előzte meg új projektjét. A feleségem történetében Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel, Sergio Rubini, Jasmine Trinca, valamint Funtek Sándor és Hajduk Károly.

Louis Garrel francia színész és filmrendezõ, Mécs Mónika filmproducer, Gijs Naber holland színész, Enyedi Ildikó filmrendezõ, Luna Wedler svájci színésznõ és Sergio Rubini olasz színész a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. július 14-én. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)

A premieren a film férfi főszereplői, Gijs Naber és Louis Garrell mellett szinte a teljes stáb jelen volt, azonban Léa Seydoux koronavírus betegsége miatt kénytelen volt távol maradni, a film operatőre, Rév Marcell pedig a tengerentúlról nem tudott átutazni, ahol jelenleg forgat.

Enyedi Ildikó így emlékezett vissza a premierre: „Nagyon jó volt bent ülni és hallani, ahogy a humort, az érzelmeket, mindent nagyon pontosan követett a közönség. Mindannyian úgy éreztük, hogy a nézőkhöz igazán elért a film! A végén nagyon megható volt az ünneplés is.” Majd hozzátette: „Végig az vezetett, hogy Füst Milán szellemiségéhez hű legyen a film. Ez a munka egyfajta szolgálat volt nekem. Szeretném, ha a film segítségével minél többen megismernék és olvasnák őt. Ez nem egy szerzői film, ez egy Füst Milán-film”.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket