dunszt.sk

kultmag

„Ijesztő, hogy a gyerekekre milyen hatással van a közösségi média” – Kovács Pankával a Hanna bisztrója című film kapcsán beszélgettünk

Nem is foglalkozhatna aktuálisabb témával Török Áron rövidfilmje, a Hanna bisztrója. Mit okoz a közösségi média által konstruált alternatív valóság? Teszi fel a kérdést a rendező, a főhős, Hanna ugyanis úgy érzi, a létező legtökéletesebb világhoz csak neki van hozzáférése, ezért a feladata nem más, mint hogy az embereket a bisztrójába vezesse. A Hanna bisztrójáról, a közösségi médiáról Kovács Pankát, a film főszereplőjét kérdeztük.

Mennyire vagy aktív használója a közösségi médiának?

Viszonylag aktív vagyok, de inkább befogadói oldalról. Magamról nagyon ritkán posztolok, ez egyébként nem feltétlen jó, hiszen vannak olyan színházi, filmes projektjeim, amikre büszke lehetek, és amiket jó lenne hirdetni. Nincs türelmem ehhez, nem is értek hozzá igazán, de egyszer talán megtanulom. Sokakat követek viszont, környezetvédelemmel, állatvédelemmel, sporttal, vegán életmóddal foglalkozó influencereket kísérek a leginkább figyelemmel. A közösségi médiából rengeteget lehet tanulni, fontos azonban, hogy a helyén kezeljük ezeket a felületeket.

Mit gondolsz magáról a jelenségről? Valóban akkora veszélyt hordoz ez magában, mint ahogyan sokan állítják, vagy ezt kicsit az új dolgoktól való félelem mondatja velük?

Nem tudom pontosan, de az biztos, hogy ijesztő, hogy a gyerekekre milyen hatással van a közösségi média. Még az én gyermekkorom is egészen máshogy telt, nem volt mobilunk, sötétedésre pedig haza kellett érni. Sokkal jobban figyeltünk egymásra, nagyon jó visszagondolni a gyerekkoromra, ez a része mintha kicsit kikopott volna. Biztos van előnyös oldala is annak, hogy a gyerekek internet mellett nőnek fel, de szülőként nagyon oda kell figyelni, az emberi és gyakorlati értékek ugyanis nem veszhetnek el.

Nincs elérhető leírás.

Hogy kerültél kapcsolatba Török Áronnal, a film rendezőjével, hogy lett tiéd a szerep?

Úgy tudom, Áron hosszasan válogatott, engem egy előadás kapcsán talált meg. Ezt követően elhívott egy beszélgetésre, ahol a már meglévő szövegekkel készítettünk próbafelvételeket. Később aztán jelentkezett, s felkért a szerepre.

Mikor és hol láthatjuk majd a filmet? Ha jól tudom, most indul majd a fesztiválkör.

Most a Malter Filmfesztiválon lesz majd látható a film, a továbbiakról azonban sajnos még én sem tudok nyilatkozni.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket