dunszt.sk

kultmag

Maggie Gyllenhaal Elena Ferrante regényének adaptációjával debütál rendezőként

A Netflix bejelentette, hogy decemberben érkezik a szolgáltató kínálatába Maggie Gyllenhaal első rendezése, amely a titokzatos Elena Ferrante The Lost Daughter című regényének adaptációja lesz. A film világpremierjét egyébként a Velencei Filmfesztiválon tartják szeptemberben, a nagyközönség pedig, mint kiderült, télen láthatja majd az alkotást.

A történet szerint Leda (az Oscar-díjas Olivia Colman alakításában) meglát a tengerparton egy fiatal anyát és egy kislányt, hamarosan pedig megszállottjává válik a csonka családnak, hiszen kapcsolatukról saját anyaságának első időszaka jut eszébe, szembe kell néznie azokkal a döntésekkel, amelyeket ő hozott meg fiatalon.

A szereposztás Colmanen kívül is nagyon erős, feltűnik majd a filmben többek között Jessie Buckley, Dakota Johnson, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Dagmara Dominczyk és Paul Mescal is.

Gyllenhaal egyébként eredetileg egy másik Ferrante-művet, a The Days of Abandonmentet szerette volna filmre vinni, azonban ennek a regénynek a jogai eddigre már elkeltek. A rendező ezt követően magát Ferrantét kereste meg, aki azt mondta, engedélyt ad a filmre, de csak abban az esetben, ha Gyllenhaal lesz a rendező.

„A regény olvasása közben azt éreztem, hogy olyan élmények, titkok lettek kimondva, amelyeket én is átéltem anyaként, nőként, különböző kapcsolatokban férfiak mellett, azonban korábban senki sem merte ezeket ennyire nyíltan megfogalmazni” – foglalta össze röviden a regényhez fűződő viszonyát a rendező.

Néhány moziban december 17-től, a Netflixen pedig december 31-től lesz elérhető a film.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket