dunszt.sk

kultmag

Rudolf Péter marad a Vígszínház igazgatója

Állandó igazgatói kinevezést kapott a Vígszínház élére a teátrumot az elmúlt másfél évben vezető Rudolf Péter – jelentette be a társulat keddi évadnyitó ülésén Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár elmondta, hogy a szakmai bizottság egyhangúlag támogatta igazgatói pályázatát. Karácsony Gergely közölte, hogy a Fővárosi Önkormányzat „teljes mellszélességgel” támogatja Rudolf Péter igazgatói munkáját, így újabb öt évig ő vezetheti a társulatot.

Továbbá bővül a Vígszínház társulata is: Kovács Patrícia, Nagy-Kálózy Eszter, Stohl András, Orosz Ákos és Bölkény Balázs csatlakoznak a színházhoz, egyetemi szakmai gyakorlatukat pedig Koós Boglárka és Kövesi Zsombor fogják a színháznál tölteni.

Az évad első bemutatója szeptember 4-én a Szerelmek városa. Marcel Carné és Jacques Prévert kultikus filmjét dolgozza fel A Nagy Gatsby alkotócsapata. A zenés színdarab Vecsei H. Miklós átiratában, Kovács Adrián zenéjével, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében lesz látható. Főbb szerepekben: Gyöngyösi Zoltán, Radnay Csilla, Wunderlich József, Waskovics Andrea, Hegedűs D. Géza, és Csapó Attila. 2021. utolsó premierjét a Vígszínházban tartják december 11-én. Csehov Sirályát a grúz Vaszo Abasidze rendezi, a főbb szerepekben Waskovics Andreával, Nagy-Kálózy Eszterrel, ifj. Vidnyánszky Attilával és Stohl Andrással. – írja az MTI.

Borítóképen Rudolf Péter
forrás: Színház Online

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket