dunszt.sk

kultmag

Elkészülhet a Megapolis, Francis Ford Coppola régóta dédelgetett filmterve

Francis Ford Coppola A Keresztapa-trilógiával örökre beírta magát a filmtörténetbe, utána azonban ezt a sikert már nem tudta megismételni, noha voltak még fontos filmjei. A Megapolis pedig egy olyan terve, melyet évtizedek óta dédelget, most pedig megvalósulhat majd. Az ezredforduló környékén egyébként majdnem sor kerülhetett a forgatásra, azonban akkor a 2001. szeptember 11-én történ események miatt el kellett napolni a filmet, ugyanis a történet középpontjában egy olyan építész áll, aki egy katasztrófa után építi újra New Yorkot. Coppola elmondta, annyira szeretné tető alá hozni a projektet, hogy ha kell, saját pénzéből is áldozna a cél érdekében:

„Még mindig el akarom készíteni a filmet, ez az álomprojektem, amelyre, ha szükséges, a saját vagyonomból is áldoznék. Még nem mondott mindenki igent a megkeresésemre, de annyit elárulhatok, hogy nagyon izgalmas lesz a szereposztás. Szeretném, ha 2022 őszén már elindulhatna a forgatás. „

A hírek szerint Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett, Jessica Lange, Michelle Pfeiffer, Jon Voight és Zendaya is a film szereplőgárdáját erősítheti majd.

A bemutatóról egyelőre nincs információ.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket