dunszt.sk

kultmag

Nagy Hajnal Csilla és Szalay Zoltán könyvbemutatója Pozsonyban

Szeptember hetedikén lesz Nagy Hajnal Csilla és Szalay Zoltán könyvbemutatója a pozsonyi Next Apache kávézóban 19:00-tól.

A beszélgetésen részt vesz Gyenes Gábor illusztrátor is, moderálni Rácz Vince fog.

Nagy Hajnal Csilla: Hét
Nagy Hajnal Csilla regényében egy hetének történetét meséli el hét ember, akiknek élete hol szorosabban, hol lazábban összefonódik. Mindannyian az üresség és a kapcsolódásra való képtelenség alaptapasztalatát hordozzák. A szokásaikba kapaszkodó antihősök banalitásukban is szürreális vagy épp egészen szokatlan események láncolatát idézik elő. És így vagy úgy mindannyiukban megfogalmazódik a vágy: „Bárcsak mondhatnék magának valamit, amivel közelebb kerülnék magamhoz”. És ebben a bárcsakban ott lebeg a talán. Hogy hátha egyszer sikerül.

Szalay Zoltán: Senki háza
„Az ő városa. Ő találta a Duna partján, de az is lehet: ő találta ki, hogy történetekbe foglalhassa, hasonlóképpen, mint Jorge Luis Borges, Umberto Eco és Grendel Lajos a maguk világait.
Bár az is lehet, hogy a város talált magának egy írót, aki történetekbe foglalva valóságossá tette.
Aki történeteket mesél, nem feltétlenül fordít hátat a valóságnak, és nem is mindig könnyed. A történelmi Magyarország szétdarabolásának traumájáról, a máig ható következményekről nem sokan írnak olyan hitelesen, mint Szalay Zoltán. És mert lehet, hogy valakit épp ez a kérdés foglalkoztat: a szerző a pozsonyi csatának sem mulasztott el emléket állítani.
Pozsony jelenvalóvá és egyúttal örökérvényűvé válik e novellaciklus által.”
Zoltán Gábor

Az esemény itt érhető el.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket