dunszt.sk

kultmag

Színes programmal jelentkezik a Klubmozgalmi Nagytalálkozó

A rendezvény a Diákhálózat 30. évfordulója alkalmából, 2021. szeptember 17–18. között kerül megrendezésre a búcsi Vintop Karkó borászatban, megünnepelve és bemutatva a klubmozgalom sok éves múltját és tevékenységét. A nagytalálkozó a prágai Ady Endre Diákkör (AED), a pozsonyi József Attila Ifjúsági Klub (JAIK), a nyitrai Juhász Gyula Ifjúsági Klub (JUGYIK), a brünni Kazinczy Ferenc Diákklub (KAFEDIK), a kassai Kikelet, a budapesti Kaszás Attila Diákkör és a komáromi Jókai Mór Diákkör (JóMóD) együttműködésével jön létre, programja a klubmozgalmi élet témája köré összpontosul.

A nagytalálkozó első napján, pénteken 18:30-tól a Diákhálózat egykori elnökeinek kerekasztal-beszélgetésére kerül sor, betekintést nyújtva a klubmozgalom megalakulásának és fejlődésének történetébe. Ezt követően, 21:00-tól egy tíz mintás borkóstolóval folytatódik az este.

Az eseménysorozat másnapján, szombaton 14:30-tól nyíló kiállításon fényképekkel és tárgyi ereklyékkel emlékeznek meg a klubmozgalom több évtizedes tevékenységéről. A kiállítás az egész hétvégén megtekinthető.  15:00 órától kerül sor Czáboczky Szabolcs Kék a sátram, recece – Fejezetek a csehszlovákiai magyar ifjúsági klubmozgalom történeteiből (1948-1992) című könyvének bemutatójára. A nagytalálkozó 20:00-kor a Generációk báljával zárul.

A jegyek és további információk a Diákhálózat oldalán érhetők el.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket